Digitaaliset palvelut

Tarjoamme mallinnus- ja ohjelmointiosaamistamme elinympäristömme suunnittelun tarpeisiin.

Ympäristösuunnitelmat tietomalliformaatissa

Laadukasta kasvillisuuden mallintamista vaativat visualisointityöt

Dynaamisen virtuaalitodellisuusmallin suunnittelukohteesta osallistavan suunnittelun tarpeisiin

Virtuaalitodellisuusmallin käytön osana hankkeiden viestintää ja päätöksentekoa

Multikopteri-ilmakuvaukset ja fotogrammetriamallinnukset suunnittelukohteista

Teemme eläviä, ajassa muuttuvia virtuaalikokemuksia todellisista ympäristöistä hyödyntämällä laajennetun todellisuuden mahdollistavia teknologioita.

Elävä laajennettu todellisuus tarkoittaa fyysisen ympäristön digitaalista mallia, jonka sisältämän aikamuuttujan avulla voidaan kokeilla erilaisten suunnitelmien ja ympäristömuutosten vaikutuksia elinympäristössämme.

Elävä laajennettu todellisuus osana elinympäristömme suunnittelua.

Aika on yksi ympäristön suunnittelun tärkeimpiä elementtejä. Teemme ajan näkyväksi ja koettavaksi realistisissa virtuaalitodellisuuksissa, joissa dynaaminen luonnonympäristö muuttuu vuodenkiertoa seuraten sekä kehittyy vuosien kuluessa. Olemme luoneet pelimoottoriohjelmia hyödyntämällä alustan, jonka avulla suunnitelmien ominaisuuksia voidaan tarkastella realistisessa kontekstissa osana luonnon prosesseja.

Laajennetun todellisuuden kokemukset tuotetaan pelimoottoriteknologialla, joka on kehittynyt videopeliteollisuuden piirissä.

Pelimoottorit yhdistävät ohjelmoinnin ja digitaaliset mallit. Pelimoottoreiden ominaisuuksia on alettu viimevuosina hyödyntämään myös videopelisuunnittelun ulkopuolella. Yleisimmät käytössä olevat pelimoottorit ovat Unity 3D ja Unreal Engine, joilla on hieman erilaiset profiilit, käyttöperiaatteet ja vahvuudet, mutta pohjimmiltaan tuottavat samankaltaisen lopputuloksen. Tietomallinnusohjelmien VR-kokemuksen mahdollistavat liitännäiset perustuvat pelimoottoriteknologiaan.

Pelimoottorin merkittävin lisäarvo ympäristösuunnittelun mallintamiseen on mahdollisuus esittää vuodenaikojen ja vuorokauden aikojen muutoksia sekä esimerkiksi 3D-kasvillisuusmallien kasvua tai ilmasto-olojen muutoksen vaikutuksia.

Arkkitehtuurin ja rakentamisen tarpeet mallinnuksessa, jotka keskittyvät objektimaisen kohteen valmiiksi saattamiseksi, eroavat merkittävästi ympäristösuunnittelun tarpeista, jossa päähuomio on muuttuvien prosessien ja elävien elementtien yhteensovittamisessa. Pelimoottoreiden ohjelmointiominaisuuksien avulla voimme herättää digitaaliset suunnittelumallimme eloon ja tutkia ulkoympäristön tilallista ja kokemuksellista muuttumista osana ympäristön ja kulttuurimme ilmiöitä.

VR, AR ja XR ovat termejä, jotka viittaavat laajennetun todellisuuden konseptiin.

XR eli Extended Reality, siis laajennettu todellisuus on sateenvarjotermi tarkemmille, AR – Augmented Reality ja VR Virtual Reality-termeille. XR-termin vaihtoehdoksi tarjotaan välillä myös MR eli Mixed Reality, siis sekoitettu todellisuus. Nämä eri laajennetun todellisuuden tekniikoiden nimet muuttunevat vielä lähivuosina. Tämä teknologia tulee tarjoamaan lähitulevaisuudessa monia eri tapoja kehittää työskentelyprosesseja eri suunnittelualoilla.

Lähetä viesti oheisella lomakkeella tai katso yhteystiedot.

Plehat Oy

Otakaari 5 A, Espoo

+358400775945

contact (at) plehat.com 

 

Y-Tunnus 2808435-7

ALV / VAT FI28084357

Verkkolaskutusosoite / OVT 003728084357

Välittäjätunnus Maventa 003721291126