Rakennetun ympäristön virtuaalisuunnittelu

PlehatCON 3.5.2019 klo 13-17 Otaniemessä
A-GRID / Otakaari 5 A, Espoo

Plehatin järjestämässä puolen päivän mittaisessa tapahtumassa tutustutaan puheenvuorojen ja VR-demojen kautta virtuaalitodellisuuden ja pelimoottoriteknologian tuomiin mahdollisuuksiin rakennetun ympäristön suunnittelun aloilla.
 
Miten teknologiaa hyödynnetään tänään – ja toisaalta, mitä mahdollisuuksia tulevaisuuteen avautuu esimerkiksi suunnitteluprosessiin, ryhmätyöskentelyyn ja osallistamiseen? Mitä suunnittelijalta ja laitteistolta vaaditaan? Päivän aikana esitellään muun muassa Plehatin kehittämiä digitaalisia suunnittelutyökaluja sekä maailman tarkimmat, lähes ihmissilmän resoluutiota vastaavat VR-lasit.
 
Tavoitteemme on nostaa suunnittelijoiden ymmärrystä XR:n, eli laajennetun todellisuuden työkalujen nykytilasta ja tulevaisuudesta. Haluamme aloittaa vuoropuhelun suunnitteijoiden kesken vaihtoehtoisten todellisuuksien luomista muutospaineista ja uusista liiketoimintamahdollisuuksista, joita tämä nopeasti kehittyvä ala tuo tullessaan.
 
Seminaarin jälkeen on mahdollisuus jäädä viettämään perjantai-iltaa Plehatin toimistolle, jossa jatkamme mielellämme keskustelua teknologian käytöstä osana suunnittelua.
 
Tapahtumassa ovat mukana Varjo, M.A.D. sekä Parviainen arkkitehdit.
Ohjelma
12:30 Ilmoittautuminen ja demot avautuvat
13:00 Tervetuloa tapahtumaan / Lauri Lemmenlehti, Plehat Oy
13:30-14:30 Puheenvuorot 1
Lauri Melvasalo, M.A.D. / Case Otaniemen kappeli
Miika Liukka, Parviainen Arkkitehdit / Case Arkkitehtuuri VR:ssä
Beata Willman, Plehat Oy / Spacetime –suunnittelualusta ja ohjelmistokehitys
14:30 Kahvitauko
15:00-16:30 Puheenvuorot 2:
Jarno Pelkonen, Varjo / High-end VR-1 laite arkkitehtuurikäytössä
Eevis Ekman / VR maisema-arkkitehtuurisuunnittelussa
(kolmas puheenvuoro vahvistetaan myöhemmin) 
Loppusanat
 
Demot kokeiltavana klo 12:30-17:00
Varjo / VR-1 laite
Plehat / Spacetime Uunisaari
Aalto ACRE / Kampuskaksonen
Parviainen arkkitehdit / Maxim-elokuvateatterin peruskorjaus
 
Tapahtuma on ilmainen, mutta paikkoja on rajallinen määrä.

Puheenvuorot

Varjo

Varjo on suomalainen VR-alan startup, joka rakentaa VR-laiteteknologiaa, jolla päästään erittäin lähelle ihmissilmän resoluutiota. Varjon lasit ovat jotain aivan muuta kuin pikseliverkkoiset virtuaalilasit, joihin olemme joutuneet tyytymään. Tapahtumassa Varjo esittelee ensimmäisen tuotteensa, Varjo VR-1 -virtuaalitodellisuuslasit, joita pääsee kokeilemaan tapahtuman yhteydessä.

 

Lauri Melvasalo

Lauri Melvasalo on M.A.D.in (Micro Aided Design Oy) hallituksen jäsen ja alkuperäinen digimaisu. Lauri teki vuonna 2010 järjestetyllä kurssilla yhteistyötä Professori Tom Simonsin kanssa Otaniemen kappelia ympäröivän kasvillisuuden kartoituksesta ja vaikutuksesta arkkitehtuuriin. Otaniemen kappeli on erinomainen esimerkki arvoarkkitehtuurista, jonka laatu on suoraan riippuvainen luonnonympäristön hoitamisesta. Uudet luonnonympäristön mallinnustavat mahdollistavat muuttuvan ympäristön hoidon suunnittelun.

 

Miika Liukka

Miika Liukka työskentelee Arkkitehtinä Parviainen Arkkitehdeillä ja on kehittänyt VR-kokemuksia osaksi arkkitehtuuriliiketoimintaa jo vuodesta 2016 lähtien. Miika esittelee Parviaisella työstettyjä projekteja. Miikan työstä saa hyvän kuvan siitä, mihin asti pääsee pelimoottoreiden hallinnalla sekä arkkitehdin työtä yhdistämällä.

 

Eevis Ekman

Eevis Ekman esittelee diplomityönsä, jossa tutkittiin miten virtuaalitodellisuutta voi hyödyntää osana maisemasuunnitteluprosessia. Eeviksen pioneerityössä on tutkittu käytännössä, missä työvaiheessa XR-teknologian integroimisesta on hyötyä suunnittelijalle.

 

Lauri Lemmenlehti

Lauri Lemmenlehti on Plehat Oy:n toimitusjohtaja. Lauri esittelee Plehatin kehittämää Spacetime-ohjelmaa, jolla voidaan hallita arkkitehtuurimallin aikaa ja säätiloja.

 

Maistiainen Plehatin kehittämästä maisema-aikakoneesta:

Kysyttävää tapahtumasta?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai sähköpostilla contact (at) plehat.com

Plehat Oy

Otakaari 5 A, Espoo

+358400775945

contact (at) plehat.com 

 

Y-Tunnus 2808435-7

ALV / VAT FI28084357

Verkkolaskutusosoite / OVT 003728084357

Välittäjätunnus Maventa 003721291126