Tarina ja tekijät

Plehat OY:n on perustettu vuoden 2017 alussa. Yhtiötä olivat perustamassa Lauri Lemmenlehti, Mikko Vekkeli ja Tuomo Ranto. Perustajat ovat toimineet yrittäjinä useissa yrityksissä ja olemme tehneet pitkät työurat eri aloilla.

Ensimmäinen toimistomme sijaitsi Hietalahdenkadulla vanhassa limusiiniautotallissa.

Tilassa oli pitkään toiminut arkkitehtiopiskelija-ryhmiä ja tästä tilasta on ponnistanut useampi nimekäs arkkitehtitoimisto. Nykyisin toimistomme sijaitsee Otaniemen kampuksella A-Grid-yrityshautomossa. Plehat on kasvanut seitsemän henkeä työllistäväksi yritykseksi ja pyrimme nopeaan kasvuun. Toimintamme jakaantuu kahteen osaan: konsulttityöhön ja ohjelmistokehitykseen.

Toimistollemme on leimaavaa se, että työntekijöillämme on henkilökohtaisella tasolla erittäin laaja tausta osaamista eri aloilta.

Arvostamme yleissivistystä ja ammennamme vaikutteita työhömme laajasti eri kulttuurialoilta. Tuemme diplomityöntekijöitä maisema-arkkitehtuurin alalta ja teemme perustutkimusta liittyen luonnonympäristöön mallintamiseen suhteessa rakennettuun ympäristöön.

Lauri ja Mikko toimivat tuntiopettajina Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Kursseilla tutkittiin maisema-arkkitehtuurin ja virtuaalitodellisuuskokemusten yhdistämistä.

Kevään 2018 aikana kävi kuitenkin selväksi, että huomion jakaminen yrityksemme ja opetuksen välille ei ollut hyväksi kenellekään ja teimme päätöksen keskittyä yrityksen kasvattamiseen.

Ympäristösuunnittelun IT-työkalut ovat kehittyneet jälkijättöisesti suhteessa muihin rakentamisen aloihin, koska markkinat ovat suhteellisen pienet ja luonnonympäristön mallintaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin rakennuksien.

Näemme tärkeimmäksi tehtäväksemme tuottaa maailman ympäristösuunnittelijoille nämä työkalut, jotta voimme parantaa suunnittelun laatua ja päästä vähitellen kohti ympäristövaikutussimulaatioita.

Yrityksemme ponnistaa maisema-arkkitehtuurin alalta, ja pidämme ympäristösuunnittelua olennaisena osana identiteettiämme.

Toimimme maisema-arkkitehtuurikonsultteina ja tarjoamme sen ohessa laajaa digitaalista osaamistamme. Olemme keränneet tiimiimme huomattavan osan alamme digitaalisen osaamisen kärkeä ja kasvatamme toimintaamme tietoisesti kyetäksemme vastaamaan tutkimuskenttämme hankalimpiin kysymyksiin.

Työkenttämme on laaja ja vaikea, tähtäimemme on siis pitkällä tulevaisuudessa, pitkäaikaisessa kehityksessä.

Lauri Lemmenlehti

Lauri Lemmenlehti

Lauri on valmistunut maisema-arkkitehdiksi vuonna 2016. Lauri on opiskellut kansainvälistä kauppaa Amsterdamissa ja Arkkitehtuuria Bordeaux:ssa. Lauri on kova puhumaan ja visioimaan tulevaisuutta, sujuvasti useammalla kielellä. Lauri harrastaa muotoilua ja videopeliteollisuuden seuraamista ja pyrkii sovittamaan näitä osaksi Plehatin toimintaa.

Mikko Vekkeli

Mikko Vekkeli

Mikko on valmistunut maisema-arkkitehdiksi vuonna 2017. Mikko on entinen ammattijalkapalloilija ja nykyinen mestaruustason triathlonisti, urheilumiehiä siis henkeen ja vereen. Mikko on tehnyt opiskeluvuosien aikana työtä kovalla teholla Locilla, Maanlumolla ja on suomen kärkeä maisemamallintamisen saralla. Mikko on äärimmäisen tehokas ja luotettava tiimipelaaja.

Beata Willman

Beata Willman

Beata on valmistunut maisema-arkkitehdiksi vuonna 2018. Beata on valmistunut tätä ennen lentokoneasentajaksi sekä rakennuspiirtäjäksi. Beatan laaja osaamiskenttä näkyy kykynä ottaa haltuun kaikenlaisia suunnittelutehtäviä ja sopeutua nopeasti vaikeisiinkin tehtäviin.

Petri Kangassalo

Petri Kangassalo

Petri on suomen kärkeä maisema-arkkitehtuurin ja pelimoottorien yhdistämisessä. Petri toimii aktiivisesti urbaani ympäristöjärjestö Dodossa ja hänellä on ollut keskeinen osa useissa kaupunkisuunnittelun ja paikkatietoa yhdistävissä pioneeriprojekteissa. Petri rakentaa Plehatin suunnittelutyökaluja Unity3D-pelimoottorilla ja varmistaa tuottamamme softan toimivuuden.

Jari Pentti

Jari Pentti

Jari on tiimimme pelisuunnittelija, jonka kokemus tietokannoista ja pelimekaniikan integroinnista sulautuu osaksi ympäristösuunnittelukokemusta. Jarin fullstack-pelidevaajarooli on avainasemassa kun Plehat tuottaa hauskoja ja oivaltavia kokemuksia ympäristösuunnitteluun liittyen.

Johanna Tuokko

Johanna Tuokko

Johanna tekee diplomityötään Plehatin suojissa, aiheenaan maisemaelementtien mallinnus virtuaaliympäristömalleissa. Johannan pikkutarkan tieteellinen suhtautuminen aiheeseen on äärimmäisen arvokasta koko kansainväliselle maisema-arkkitehtuurin kentälle.

Tofelius Laakso

Tofelius Laakso

Tofelius on toimistomme monikielinen linkkuveitsi, joka on valmistunut ylioppilaaksi Helsingin ranskalais-suomalaisesta koulusta vuonna 2019. Toffe hoitaa juoksevien asioiden lisäksi myös toimistomme kopterimallinnukset.

Lähetä viesti oheisella lomakkeella tai katso yhteystiedot.

Plehat Oy

Otakaari 5 A, Espoo

+358400775945

contact (at) plehat.com 

 

Y-Tunnus 2808435-7

ALV / VAT FI28084357

Verkkolaskutusosoite / OVT 003728084357

Välittäjätunnus Maventa 003721291126